Σχετικά με το .gr Domain

Έκανα την αίτηση πριν λίγο. Πότε θα λειτουργήσει το Όνομα που ζήτησα;

Το Όνομα Χώρου [.gr] για το οποίο κατατίθεται αίτηση εκχώρησης, ενεργοποιείται εντός μερικών ωρών από την παραλαβή της αίτησης.

Έχω trademark όλων των προϊόντων της εταιρείας μου. Είναι προστατευμένα ή μπορεί να εκχωρηθούν ως Domain Name από τρίτο;

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αιτείται την εκχώρηση ενός Ονόματος δηλώνει ότι εν γνώση του δεν προσβάλλει δικαιώματα τρίτων. Η κύρια αρχή που ισχύει στον κόσμο των Domain Names είναι η αρχή της Χρονικής Προτεραιότητας (First Come - First Serve).

Σε πόσες εκχωρήσεις έχω δικαίωμα;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου [.gr] της ΕΕΤΤ, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των Ονομάτων που μπορούν να εκχωρηθούν σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Επιτρέπεται η εκχώρηση Ονομάτων με Ελληνικούς χαρακτήρες, όπως το πετσέτα.gr;

Η εκχώρηση Ονομάτων με Ελληνικούς χαρακτήρες επιτρέπεται από τις 04/07/2005 (07:00 UTC). Τα Ονόματα που εκχωρούνται μπορούν να περιέχουν όλους τους Ελληνικούς χαρακτήρες και τους εναλλακτικούς τονισμούς τους (ακόμη και περισπωμένες, δασείες, υπογεγραμμένες κ.λ.π.). Με την κατάθεση αίτησης εκχώρησης για την τονισμένη μορφή του Ονόματος, ενεργοποιείται παράλληλα χωρίς πρόσθετη χρέωση για τη διάρκεια εκχώρησης του Ονόματος και η άτονη πεζή μορφή του που θεωρείται η κύρια μορφή του εκχωρούμενου Ονόματος. Στην περίπτωση που η αρχική αίτηση που κατατίθεται αφορά σε άτονο Όνομα, ο χρήστης δεν έχει δικαίωμα σε χωρίς τέλος ενεργοποίηση του αντίστοιχου τονισμένου Ονόματος.

Έλέγξτε για την διαθεσιμότητα του .gr domain με ελληνικούς χαρακτήρες αφού πρώτα το μετατρέψετε σε punycode. Εργαλείο για την μετατροπή θα βρείτε εδώ Π.χ το πετσέτα αντιστοιχεί σε xn--ixaik7bqfc

Γιατί να χρησιμοποιήσω όνομα με κατάληξη .gr ;

Το όνομα με κατάληξη .gr συμπεριλαμβάνει την πληροφορία του γεωγραφικού χώρου (greece). Έτσι ο επισκέπτης ενός δικτυακού χώρου με κατάληξη .gr, προσανατολίζεται αμέσως γεωγραφικά, δηλαδή καταλαβαίνει αμέσως ότι βρίσκεται σε ελληνικό δικτυακό χώρο.

Αν δραστηριοποιείστε στην αγορά της Ελλάδας, τότε ενδύκνειτε για την διαδικτυακή σας παρουσία ,ένα όνομα διαδικτύου με κατάληξη .gr, ώστε να επωφεληθείτε της πληροφορίας του γεωγραφικού χώρου, από τις μηχανές αναζήτησης

Αν π.χ βρίσκομαι στην Γερμανία και θέλω να βρώ προϊόντα/υπηρεσίες στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας π.χ το google θα ψάξω μέσω του google.de και θα χρησιμοποιήσω το φίλτρο :gr στην αναζήτησή μου δίνοντας έτσι προτεραιότητα στα ονόματα με κατάληξη .gr, η αναζήτησή μου π.χ θα είναι 'holidays :gr'.